Sluit

Reserveer jouw plaatsen

We hanteren verschillende bezoekmomenten- en tijdstippen (van woensdag t.e.m. zaterdag) doorheen het jaar. Via deze boekingsmodule kan je niet enkel de beschikbare dagen en momenten raadplegen, maar ook meteen jouw plaatsen reserveren. Tot binnenkort in Ieper?

Grotten Santé

Grotten Santé is een kruidig bier (6,5% alc. Vol) met kleine hoeveelheden 'exotische' kruiden die een lichte droogheid creëren. Het unieke Belgische ‘Grottenbier’ dat destijds gecreëerd werd door één van de grootste Belgische Brouwers, Pierre Celis, verhuisde zo naar Ieper.  Het onderging ook een lichte naamswijziging, namelijk 'Grotten Santé', maar is evenwel hetzelfde recept gebleven. Oorspronkelijk werd het beer gecreëerd met de bedoeling te ontdekken wat constante lage temperaturen, zoals in een grot, kan doen met de smaakevolutie van een bier. 

Kenmerken

Kleur Donker
Type bier Dubbel / Hoge gisting
Alcoholvolume 6,5 %
° Plato 15,3
Schenktemperatuur
Kleur (EBC) 45
Bitterheid (EBU) 20
Houdbaarheid 3 jaar (fles) / 18 maanden (vat)
Verpakking Fles: 75 cl / 33 CL - Vat: 20L

Kleur

Grotten Santé wordt gekenmerkt door een compact ivoorkleurig schuim en een kastanjebruine body.

Karakter, smaak, aroma's

Het aroma is zeer genereus: rijpe steenvruchten zorgen voor een uitnodigend contrast met een koppig vleugje hout en pittige specerijen. Kenners ontwaren de smaak van kandij, biscuit en noten, en misschien wel een fraaie kruidigheid die wat weg heeft van peperkoek. De fruitigheid van het bier doet denken aan vijgen en pruimen, maar de exotische kruiden krijgen het laatste woord met ten alle tijden een sublieme balans tussen de zachte zoetheid en een lichte aciditeit.   

Culinair

Desserts met fruit en chocolade zullen nog lekkerder zijn vergezeld van een Grotten Santé,  maar ook combinaties met gegrild vlees zijn zeker een aanrader.

Ontdek onze andere bieren