Kazematten Brouwerij

Get to know
our beers

Saison Tremist

Saison Tremist

Saison Tremist

Saison Tremist is een koperblond, verfrissend bier van 6,4 % alc.vol. Het aardse en aangename volmondigheid zijn zeer typerend voor de stijl. De fijnste aroma’s en droge bitterheid transformeren het bier in een sublieme dorstlesser.

Samenwerking met Extremis

Saison Tremist is een samenwerking tussen Brouwerij Kazematten, Brouwerij St.Bernardus uit Watou en het Belgische designmeubelbedrijf Extremis uit Poperinge. Het is een koperblond, verfrissend bier van 6,4 % alc.vol. De Saison is een bierstijl die zijn oorsprong vindt uit de tijd dat de boeren bier brouwden in de rustige winterperiode om de dorstige kelen van de vele seizoensarbeiders te laven in de warme zomermaanden. Het aardse en aangename volmondigheid zijn zeer typerend voor de stijl. De fijnste aroma’s en droge bitterheid transformeren het bier in een sublieme dorstlesser. Het bier past perfect bij mosselen, asperges, stoofpotjes en gegrild vlees.

Het bier werd voor het eerst gelanceerd in oktober 2010 naar aanleiding van de voorstelling van de intussen wereldbekende picknicktafel “Hopper” van Extremis. Oorspronkelijk was het bier bedoeld om aan klanten aan te bieden, maar intussen is het ook verkrijgbaar in drankhandels en is het erkend als streekproduct van de Westhoek. Tremist wordt gebrouwen met hop van een eigen hopveld van Dirk Wynants, designer en oprichter van Extremis

Copyright © 2021 De Kazematten